S prijavo na e-novice potrjujem, da sem seznanjen/a s splošnimi informacijami o varstvu osebnih podatkov ter soglašam, da družba Piskar d.o.o. posredovane osebne podatke zbira in obdeluje za namen pošilja e-novic. Seznanjen/a sem, da lahko privolitev za pošiljanje e-novic kadarkoli prekličem.
V našem podjetju se zavedamo, kako pomembno je, da jemo zdravo in doma pridelano hrano.
V ta namen pri nas izdelujemo vreče za kisanje zelja.
Kisanje zelja je precej enostavno; potrebujemo le kvalitetno pridelano zelje, malo soli in VREČE ZA KISANJE ZELJA .
Dve vreči, eno v drugi, vstavimo v čeber, zelje naribamo in ga po plasteh nalagamo v čeber.
Vsako plast potresemo s himalajsko soljo, dodamo lahko tudi poper in kumino in dobro potlačimo.
V večjih čebrih se najbolj obnese kar tlačenje z nogami, tako kot so to delali včasih.
Pomembno je, da zelje spusti vodo. Ko je čeber poln, zelje pokrijemo s čisto vrečo, ki jo napolnimo z vodo in naj popolnoma prekrije zelje - izjemno pomembno je, da vsebina čebra ni v stiku z zrakom, saj kisanje poteka le ob popolnoma prekritem čebru.
Prav tako bodimo pozorni, da so vsi pripomočki - od čebra do vreče - čisti. Že najmanjši delci nečistoče lahko zmotijo kisanje. Zelje kisamo v toplem prostoru, saj so takrat pogoji najbolj ugodni.
Če čebra nimamo, ga lahko zamenjamo z vrečo in postopek kisanja je popolnoma enak kot če kisamo zelje v čebru.
V prodajni enoti sta dve vreči, saj kislina lahko preluknja folijo.
Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.
Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.
Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani
Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:
Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).
2. Izkustveni piškotki
Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.
3. Funkcionalni piškotki
Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.
4. Oglasni ali ciljani piškotki
Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.
Nadzor piškotkov
Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.
Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.