2,09 €

Opis

V našem podjetju se zavedamo, kako pomembno je, da jemo zdravo in doma pridelano hrano.

V ta namen pri nas izdelujemo vreče za kisanje zelja.
Kisanje zelja je precej enostavno; potrebujemo le kvalitetno pridelano zelje, malo soli in VREČE ZA KISANJE ZELJA .
Dve vreči, eno v drugi, vstavimo v čeber, zelje naribamo in ga po plasteh nalagamo v čeber.
Vsako plast potresemo s himalajsko soljo, dodamo lahko tudi poper in kumino in dobro potlačimo.
V večjih čebrih se najbolj obnese kar tlačenje z nogami, tako kot so to delali včasih.
Pomembno je, da zelje spusti vodo. Ko je čeber poln, zelje pokrijemo s čisto vrečo, ki jo napolnimo z vodo in naj popolnoma prekrije zelje - izjemno pomembno je, da vsebina čebra ni v stiku z zrakom, saj kisanje poteka le ob popolnoma prekritem čebru.
Prav tako bodimo pozorni, da so vsi pripomočki - od čebra do vreče - čisti. Že najmanjši delci nečistoče lahko zmotijo kisanje. Zelje kisamo v toplem prostoru, saj so takrat pogoji najbolj ugodni.
Če čebra nimamo, ga lahko zamenjamo z vrečo in postopek kisanja je popolnoma enak kot če kisamo zelje v čebru.
V prodajni enoti sta dve vreči, saj kislina lahko preluknja folijo.