Sreda, 2. avgust 2023

Piskar v skrbi za okolje

V podjetju Piskar že od 1986 izdelujemo in predelujemo izdelke iz plastičnih mas, natančneje iz polietilena (PE). Glavni izdelki iz naše proizvodnje so vrečke za zmrzovanje in vrečke za odpadke.

Polietilen je en izmed načistejših plastičnih mas in s tem primeren za stik z živili. Za izdelke blagovne znamke Piskar imamo pridobljen certifikat za ustrznost s stik z živili za izdelke, kateri so izdelani iz orginalnih materialov.

Zelo pomembno za prihodnost našega planeta in tudi za naše podjetje pa je tudi krožno gospodarstvo. S pomočjo tega v našem podjetju izdelujemo vrečke za odpadke - izdelane so iz recikliranih materialov. Torej gre za vrečke, ki so izdelane iz recikliranega materiala, ki je v prejšnjem ciklusu že bil nek plastičen izdelek in je končal svojo življensko dobo.

Taki odpadki so ustrezno očiščeni, nečistoče in tuji materiali so odstranjeni, zato vrečke za odpadke Piskar izdelane iz reciklažnih materialov nimajo neprijetnega vonja niti nimajo zmanjšanje moči. Torej, take vrečke ohranjajo okolje in še vedno ne puščajo tekočin niti se ne strgajo, ko nesemo smeti od domačega koša do uličnega zabojnika za odpadke. Popolna zgodba, kajne? 

In za naše prizadevanje k krožnem gospodarstvu smo prejeli potrditev s strani podjetja Interzero. V letu 2022 smo prihranili 2.314 kg toplogrednih plinov in 33.066 kilogramov virov s krožnim gospodarstvom.

In v letu 2023 bomo še boljši. To je naša obljuba!

 

 

Pripete datoteke: