Petek, 8. avgust 2025
Novost v spletni trgovini Piskar: Vrečke za vakuumiranje in lističi za pleskavice
Naša police so bogatejše za dve super novosti, ki bosta navdušili tako profesionalce kot tudi domače mojstre.
Lističi za pleskavice – posebej oblikovani za hitro in čisto shranjevanje pripravljenih pleskavic.
Z lističi za pleskavice vam zlepljeni kosi pleskavic v zamrzovalniku ne bodo več predstavljali težav. Lističi so prilagojeni in so tako kot pleskavice okrogle oblike. Izdelani so iz LDPE folije - iz čistega materiala, ki je varen za stik z živili. Za boljšo vidljivost in lažje ločevanje lističev od pleskavic so ti prosojno rdeče barve. Nepogrešljivi za vse mojstre, ki prisegajo na enostavnost, preglednost in praktičnost.
Piskar lističi za pleskavice Piskar so na voljo v različnih dimenzijah:
- LDPE lističi za pleskavice – prosojno rdeči: 13 cm – priblično 2000 kosov na kg
- LDPE lističi za pleskavice – prosojno rdeči: 15 cm – približno 1200 kosov na kg
- LDPE lističi za pleskavice – prosojno rdeči: 19 cm – približno 800 kosov na kg
Vakuumske vrečke – popolna rešitev za shranjevanje hrane brez izgube svežine.
Vrečke za vakuumiranje so namenjene dolgoročnemu shranjevanju svežega mesa in suhomesnatih izdelkov, sirov, suhega in svežega sadja in zelenjave itd. Postopek vakuumiranja je eden najučinkovitejših načinov za podaljševanje obstojnosti hrane. Z odstranitvijo zraka iz vrečke preprečimo oksidacijo in rast mikroorganizmov, kar omogoča, da živila ostanejo sveža tudi do enega leta. Vrečke za vakuumiranje Piskar so zdelane iz trpežne večslojne folije, ki ščiti živila pred vlago, zrakom in kontaminacijo.
Vrečke za vakuumiranje Piskar so:
- izdelane iz kakovostnih materialov, primernih za stik z živili,
- brez BPA in brez vpliva na vonj ali okus hrane,
- 100 % zatesnitev,
- odporne na zamrzovanje, kuhanje in segrevanje,
- večkratno uporabne,
- primerne tudi za kuhanje sous vide.
Kaj je kuhanje sous vide?
Sous vide je moderna kulinarična tehnika, pri kateri živilo vakuumsko zapremo v vrečko in ga počasi kuhamo v vodni kopeli pri natančno nadzorovani nizki temperaturi – običajno med 50 °C in 70 °C, odvisno od vrste živila.
Ta metoda zagotavlja popolno sočnost, nežnost in ohranitev vseh naravnih okusov. Vakuumske vrečke igrajo pri tem ključno vlogo, saj omogočajo enakomerno kuhanje brez izgube hranil in vlage. So toplotno odporne in zagotavljajo varno uporabo tudi pri dolgotrajnem kuhanju.
Naša ponudba zajema tako gladke vrečke, ki so primerne za profesionalne aparate, kot tudi rebraste vrečke, ki pridejo prav domačim mojstrom.
Vrečke za vakuumiranje salam:
- Gladke vrečke za vakuumiranje Piskar 12x55cm – zanesljiva izbira za profesionalce!
- Rebraste vrečke za vakumiranje, 12x35 cm - primerno za domačo rabo
Manjše vrečke za vakuumiranje:
- Rebraste vakuumske vrečke 15 × 25 cm – idealne za vsakodnevno uporabo v domači kuhinji
- Rebraste vakuumske vrečke 18 × 25 cm – za vse domače mojstre, ki želite skrbno in varno zavakumirati svoje pridelke.
Srednje velike vrečke za vakuumiranje:
- Gladke vrečke za vakuumiranje Piskar 20x30cm – zanesljiva izbira za profesionalno uporabo (mesnice, delikatese, gostinstvo)
- Rebraste vakuumske vrečke Piskar 20 × 25 cm – za hišne mojstre in njihove domače dobrote, ki ostanejo sveže skozi leto.
Velike vrečke za vakuumiranje:
- Gladke vrečke za vakuumiranje Piskar 30x40 cm – rešitev za mesnice in predelovalce
- Rebraste vrečke za vakumiranje Piskar 25 × 45 cm – še posebej primerne za domačo rabo!
Pokukaj med ostalo ponudbo in odkrij nove najljubše pomočnike za lažjo organizacijo kuhinje, delavnice, kopalnice, poslovnih prostorov, ...