Petek, 27. marec 2020

Vrečke z zadrgo za pakiranje kirurških mask

Ustrezne zaščitne opreme, predvsem zaščitnih mask po večini še vedno primanjkuje. Pred dnevi so jih tako že začele same izdelovati šivilje naše največje bolnišnice, in nekatera podjetja. Pa tudi številni posamezniki. Mladi zdravniki Slovenije in strokovnjaki se strinjajo, da maska iz blaga ne nudi najboljše zaščite je pa še vedno boljša kot odsotnost vsake zaščite.

Če ste se tudi sami lotili šivanja mask in še ne veste točno kako, so šivilje iz UKC Ljubljana izdelale navodila za šivanje. Navodila lahko dobite tukaj.

Ker je potrebno take maske ustrezno zaščititi do same uporabe vam priporočamo, da jih shranite v vrečke s patentnim zapiranjem Piskar. Te vrečke omogočajo ustrezno zaščito pred zunanjimi dejavniki in sam virus ne more prodreti skozi samo vrečko ali zadrgo. Pazite, da je zadrga dobro zatesnjena od enega do drugega roba.

Na nosnem delu je potrebno všiti kovinski del. Ta del nato ob začetku nošenja prilagodimo obliki nosu. Verjetno se sprašujete kaj naj všijem v ta nosni del. Tudi za to imamo rešitev! Zapiralne sponke za vrečke - žičke. V paketu je kar 100 kosov kovinskih žičk dolžine 8 cm prevlečenih s barvno zaščitno plastiko.

Želimo vam uspešno ustvarjanje in ostanite zdravi!