Četrtek, 25. april 2019

Učinkovito ohranjanje svežine sadja in zelenjave

 

Spoznajte kako učinkovito in preprosto shranjevati sadje in zelenjavo v zmrzovalniku. Predstavljamo vam nekaj koristnih nasvetov zamrzovanja živil.

 

Kako shraniti vse pridelane dobrote, da bomo v njih uživali tudi kasneje, ko ne bodo na voljo sveže obrana, ali pa v zimskih mesecih? Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov.

Najbolj razširjen in uporaben način shranjevanja je prav zamrzovanje, kjer hrana ostane dlje časa sveža in v sebi zadrži hranilne snovi. Seveda pa ima tudi zamrzovanje  svoje zakonitosti.

Ker živil ne moremo prosto postaviti v zmrzovalnik, hladilnik ali v shrambo, so za ta namen najboljši pripomoček vrečke za gospodinjstvo Piskar.

Živila, katera shranjujemo v kvalitetne vrečke naj bodo sveža. Če se odločimo za zmrzovanje, vsebino najprej ohladimo in šele potem vstavimo v vrečko in nato v zmrzovalnik.

Vrečke za gospodinjstvo Piskar so na voljo v različnih velikostih od 0,5 kg do 6 kg. Za različno velika pakiranja izberemo ustrezno velikost.

Bolje je zamrzniti več manjših paketov hrane, kot enega velikega. Vrečke za gospodinjstvo Piskar so  več kot idealna rešitev pakiranja pripravljene hrane za zamrzovanje.

Preverite, ali vrečka z zapakirano hrano na odprtini prepušča zrak. V tem primeru ga iztisnete in  nazadnje vrečko zavežete ali zalepite.

Priporočamo, da hrano vedno zamrznete zelo hitro. Zraven pakiranja dodajte še listek z vsebino, ter datumom pakiranja.

 

Kaj lahko zamrznete?

Odtaljeno zelenjavo morate uporabljati skrbno in previdno. Zamrznjen grah in ohrani svojo obliko in teksturo. Druga zamrznjena živila (bob, sladka koruza, fižol, listi špinače), ravno tako ohranja prvoten videz in okus.

Zamrznete lahko tudi buče, mediteransko zelenjavo, zelišča, začimbe kot so čili, meta, peteršilj, drobnjak, koriander.

Pravzaprav lahko zamrznete večino hrane, celo nekatere jedi iz pločevink. Jedi, ki vam ostanejo pri peki in kuhi, npr. jajčni beljak in rumenjak, zrele banane, narezane limone, limete, pomaranče. Pripravite si lahko zalogo sirov, masla, rib, mesa, klobas, kruha in mnogo drug

Vedno pazite na datum uporabnosti. Vedno porabite najprej najstarejše.

 

Česa ne zamrzujemo

Vsega ni mogoče zamrzniti, ne zamrzujemo npr. solate, celih jajc, jabolk, grozdja in krompirja.

Pri zamrzovanju živil velja tudi zlato pravilo; zamrznjene hrane, ki je že bila odmrznjena, ne smete ponovno zamrzniti.

Z uporabo vrečk za gospodinjstvo Piskar bodo vaša živila ostala sveža tako na prostem kot v hladilniku. Ker so izdelane iz originalnih materialov, ne škodujejo okolju.

Vrečke za gospodinjstvo Piskar, ki so še čista lahko uporabimo še enkrat. Iztrošene zavržemo v zabojnik za embalažo, saj so zelo primerna zaponovno uporabo v proizvodnji.

 

Široko ponudbo najkvalitetnejših vrečk za gospodinjstvo najdete tukaj!